beleggen in small, micro en nanocaps
in Noord-West Europa

In figuur 1 hieronder is het pro forma koersverloop weergegeven van de beleggingsportefeuille van de drie achtereenvolgende beleggingsvehikels Breugelse Beleggingscompany, Janbelco cvba en Janbelco B.V. die door Ludo Jansen werden beheerd. Samengevat heeft hij op basis van de door hem toegepaste beleggingsfilosofie op basis van waardebeleggen over een periode van 26 jaar (Q3 1993- Q2 2019) een gemiddeld rendement van 8,7% per jaar na kosten en belastingen gerealiseerd. Sinds het uitbreken van de kredietcrisis (bijna 11 jaar geleden) bedroeg het rendement gemiddeld 13,6% per jaar. Uiteraard kan geen enkele garantie gegeven worden dat een dergelijk rendement zich de komende jaren tevens zal manifesteren.

Figuur 1 – Het koersverloop van de 3 achtereenvolgende beleggingsvehikels Breugelse Beleggingscompany, Janbelco cvba en Janbelco B.V. die vanaf Q3 1993 tot 30 juni 2019 door Ludo Jansen zijn beheerd. Deze grafiek is ‘pro forma opgesteld’. Dat houdt in dat wij in deze grafiek doen alsof alle rendementen door hetzelfde beleggingsvehikel zijn gerealiseerd. Daarbij hebben wij de eerste koers van het opvolgende vehikel gelijk gesteld aan de laatste koers van het voorgaande beleggingsvehikel. Alle latere koersen van het opvolgende vehikel hebben wij vermenigvuldigd met hetzelfde percentage als waarmee wij haar eerste koers hebben aangepast.

Netto historisch rendement
van gemiddeld 8,7% per jaar sinds 1993.

Door beheerder behaald (zie hiernaast)

Beleggen in beursgenoteerde
Small, Micro en Nano caps.

Met name in VK, Benelux en Ierland.

Beleg samen met de
oprichter/beheerder.

Een aanzienlijk deel van het fondsvermogen komt van beheerder en naaste familie.

Transparante beheerkosten.

0,3 % per kwartaal en een prestatievergoeding

gemiddeld +9% rendement sinds 1993

over Janbelco

Ludo Jansen

Algemeen directeur

Ludo heeft een achtergrond in de zorgsector en grondstofwinning. Hij is sinds het midden van de jaren ’80 geïnteresseerd geraakt in beleggen. Vanuit hobbyisme en zelfstudie zijn de steeds professioneler geleide voorlopers BBC en Janbelco cvba van het Fonds ontstaan.

Ludo is de initiatiefnemer van het Fonds. De twee leden van de Fondsdirectie vullen elkaar onderling aan. Gezamenlijk committeren zij zich aan een tijdsbesteding op jaarbasis tussen 1,0 en 2,0 FTE. Zie voor een uitgebreider curriculum vitae van elk lid van de Fondsdirectie de prospectus bijlage V. In geval van verdere uitbreiding van het Fondsomvang boven € 5 mln, zal mogelijk de personele bezetting van het Fonds worden uitgebreid.

drs. Bert Iedema RA

Financieel directeur

Bert studeerde economie en accountancy aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en richtte in zijn studietijd het Luzac College op. Hij bouwde aansluitend een internationale carrière in financieel en general management op bij bedrijven als Sara Lee, Friesland Campina en SHV. In 2000 werd hij financieel directeur bij Granaria Holdings, een single family office. Na een jaar werd hij voor een periode van vijf jaar algemeen directeur hiervan. In die periode investeerde Granaria in beursgenoteerde aandelen in Nederland en onroerend goed in Nederland en de USA en verwierf zij controlerende belangen in private bedrijven in Europa en de USA. Tevens richtte Bert namens Granaria samen met 2 andere families een investeringsfonds op gericht op bedrijven in de turn-around fase. Bert vervulde gedurende zijn carrière ruim 20 commissariaten in 5 landen en is momenteel voorzitter Raad van Commissarissen van NVM Holding B.V. en Flynth Accountants B.V. Hij is zelfstandig consultant financiering en boardroom coach en doceert aan het Erasmus Governance Institute.

Mevrouw mr. José Bosman

Compliance Officer

José studeerde en werkte in de fysiotherapie en studeerde vervolgens rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Nadien werkte zij onder meer ruim 5 jaar als bedrijfsjurist en 10 jaar als advocaat, o.a. op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en de WFT. Tevens was zij teamleider en manager juridische zaken & compliance officer in de financiële sector. Ook doceerde zij Nederlands recht, ethiek en vaardigheden aan de (post-)HBO opleiding Capabel en gaf zij NLP- en mindfulness training aan professionals bij het NCOI. Tenslotte was zij gastdocente aan de Commissarissenopleiding van de Erasmus Universiteit. Thans geeft zij bij de Beroepsopleiding Advocatuur trainingen rondom gedrag, persoonlijke effectiviteit en beroepsattitude en -ethiek en de Wwft aan beginnende advocaten en is zij mediator op gebied van zakelijke- en arbeidsgeschillen en tevens trainer en coach op het gebied van persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling. Zij combineert kennis van zaken met emotionele intelligentie.

Janbelco

Janbelco B.V. is een closed end
beleggingsmaatschappij met een
looptijd tot december 2029 en gevestigd te Naarden. Zij is eind 2017
opgericht door Ludo Jansen, woonachtig te Peer, België, via zijn Belgische holding Janbelco CVBA.

Sinds de oprichting heeft Ludo Jansen, samen met zijn familie, via Janbelco CVBA Eur 1,2 miljoen geïnvesteerd in Janbelco BV.

De beheerders zijn Ludo Jansen, algemeen directeur en drs. Bert Iedema RA, financieel directeur. Mevrouw mr. José Bosman is compliance officer.

investeringproces

stap mee in de
beleggingsfilosofie van Janbelco